Ludieke actie

Afgelopen vrijdag heb ik van 16.00-21.00 uur op winkelcentrum Eglantier gratis rozen uitgedeeld. Rozen met een boodschap (zie ook bijgevoegde foto):

Ik respecteer en waardeer je! Iedereen telt mee in Nederland! Ik ga voor een inclusieve samenleving!

Stichting Peace Is The Way brengt mensen bij elkaar! Zie ook: www.pitw.net en https://www.facebook.com/VredesweekApeldoorn/.

Ik heb diverse prachtige en ontroerende momenten mogen beleven.

Een oudere vrouw kwam met een rollator voorbij. Toen ik haar de roos aanbood zei ze: “Ik ben bijna 80, maar wat mooi dat ik dit nog mag meemaken!”

Een meisje van 4 of 5 jaar komt aan de hand van haar moeder voorbijlopen. “Wil jij een roos?” vroeg ik. Dat wilde ze wel. En trots liep ze verder, mij achterna kijkend.

“Mijn dag kan niet meer stuk” zie iemand na de roos ontvangen te hebben en de boodschap gelezen te hebben.

“O, wat mooi” zei een andere voorbijganger na het lezen van de boodschap.

Een jonge vrouw kwam uit de naastgelegen Blokker en vroeg : “Mag ik een roos voor mijn collega en ik wil er zelf ook wel één!”

Een medewerkster van de Dekamarkt vroeg of ze een roos mocht hebben en ook één voor haar collega.

Mijn vrouw was even bij de poelier. De poelier vroeg : “Hoe komen die mensen allemaal aan rozen?” waarop mijn vrouw antwoordde: “Mijn man deelt ze uit! Wilt u ze ook?”. En toen kreeg de poelier ook een roos.

De ochtend na deze actie zie ik ineens donatie binnenkomen die via de website is gedaan.

Waarom deed ik dit ook alweer? Op Facebook gaf ik al aan:

In deze tijd lijken de polarisatie sentimenten toe te nemen. Er klinken steeds meer geluiden in de politiek, (sociale) media en op straat waarbij we groepen mensen willen uitsluiten van onze samenleving.
Dit wil ik niet accepteren. Ik ga voor een inclusieve samenleving!. Een samenleving waarin iedereen van belang is en niemand uitgesloten wordt! Een samenleving waarin we elkaar respecteren en waarderen.
Met mijn stichting Peace Is The Way wil ik deze gedachte ook uitdragen. Mensen bij elkaar brengen!

In de toekomst ben ik van plan meer acties te organiseren. Als mensen ideeën hebben voor goede acties hoor ik ze graag!