"Don't look for the way to peace; peace is the way!"

Waarom Stichting Peace Is The Way?

De stichting ontleent haar naam aan de uitspraak van A.J. Muste: “Don’t look for the way to peace; peace is the way!” Door zelf de vrede te zijn; vrede creëren in je eigen omgeving. Van deze boodschap is in de recente geschiedenis Mahatma Gandhi één van de meest inspirerende voorbeelden geweest. Zijn uitspraak was: “Be the change, you want to see in the world”

De stichting is ontstaan uit de gedachte iets te kunnen en te willen betekenen voor de zaak van de vrede. Daarnaast is er de constatering dat er niet of nauwelijks universele vredesorganisaties zijn die de “Peace Is The Way”-gedachte als belangrijkste uitgangspunt hanteren. Tenslotte was de toenemende polarisatie sinds 11 september 2001 een extra aanleiding om deze stichting op te richten.

Doelstelling

De stichting heeft als doelstelling (grotendeels geciteerd uit de statuten): “De stichting heeft ten doel een bijdrage te leveren aan de wereldvrede” en doet dit
volgens het principe: “Zoek niet de weg naar vrede. Vrede is de weg” .   De stichting tracht, in haar feitelijke werkzaamheden, haar doel onder meer te
verwezenlijken door:
– Het werven van gelden en goederen;
– Het uitdragen van een universeel en niet op een bepaalde religie geënt karakter;
– Uit te gaan van het principe dat in ieder mens een vredewerker schuilt;
– Activiteiten te ontplooien die veel mensen aanspreken en die in ieders mogelijkheden liggen;
 – De vrede te stimuleren in denken en doen.”

Samengevat wil de stichting:
“Mensen op een universele manier bij elkaar brengen door zelf de vrede te zijn en te geloven dat in een ieder mens een vredeswerker schuilt”.

Hoofdlijnen actueel beleidsplan

De hoofdlijnen van het beleidsplan zijn als volgt:
– Verkrijgen naamsbekendheid
– Netwerkcontacten realiseren met alle partijen die nodig zijn voor het realiseren van de doelstelling, zoals geldschieters, andere stichtingen,bedrijven, etc.
– Gedegen projectaanvragen maken voor geldschieters
– Bestaande activiteiten continueren en uitbreiden om gelden binnen te krijgen
– Nieuwe activiteiten ontplooien om gelden binnen te krijgen

Team

Erwin van der Bij

Erwin van der Bij

Voorzitter, secretaris en ad-interim penningmeester

Erwin van der Bij is oprichter, voorzitter en secretaris van Stichting Peace Is The Way. In het dagelijks leven is hij Technisch Consultant bij een IT-bedrijf . Hij heeft diverse coördinerende functies vervuld in het bedrijfsleven, schoolorganen en van kerkelijke activiteiten.
G. Ekambaranathan

G. Ekambaranathan

bestuurslid

G. Ekambaranathan is bestuurslid van Stichting Peace Is The Way. In het dagelijks leven is hij Quality Engineer bij een producent van medische apparatuur. De heer Ekambaranathan is bestuurslid sinds 8 mei 2005.
Rupal Chauhan

Rupal Chauhan

bestuurslid

Rupal Chauhan is bestuurslid van Stichting Peace Is The Way. In het dagelijks leven is zij vormgever  en heeft ze haar eigen bedrijf, Whitepoint desgin. Zij ontwerpt websites, flyers, magazines, etc. Zij is bestuurslid sinds 1 april 2019.

Erna Beekman

Erna Beekman

bestuurslid

Erna Beekman is bestuurslid sinds 1 januari 2017.

 

 

Neem contact met ons op

10 + 12 =

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Stichting Peace Is The Way?

 Geef je dan op voor onze nieuwsbrief!

Onze partners

[metaslider id=”405″]